söndag 29 augusti 2010

Tallrikshylla

Nu är den äntligen klar- min tallrikshylla. Jag har haft en sådan högst upp på min önskelista i snart ett och ett halvt år nu. Eftersom jag inte hittat någon som fallit mig riktigt i smaken så tog jag saken i egna händer, jag byggde en själv.
Jag hittade beskrivning i Anna Örnbergs bok Inred ljust och lantligt. Det är en underbar bok att sitta och bläddra i, tycker jag.
Det har varit en underbar helg med fint väder. Lördagen spenderade vi ute på vackra Segersjö, där det tävlades i fälttävlan. Vackra hästar, fin miljö och en hel del spänning. Inte helt fel. På söndag hann vi med en tur till Nora där den traditionella Nora marken hölls i helgen. Jag hittade en liten rolig mjölksnipa, från Handjord i Nora:
 Nu väntar en ny vecka. Hoppas på lite fortsatt fint väder, eftersom min trädgård skulle behöva ses över lite innan kylan kommer. Vi får väl se!
Må så gott!

lördag 21 augusti 2010

Vardagsrummet

Nu är det äntligen färdigt! -Vårat vardagsrum. Soffan är också den på plats. Jag har sparat lite på väggarna; har inte hängt upp alltför mycket där ännu, känner mig fortfarande för.
Gjorde en liten dekoration till bordet, lite ljus och så ville jag ha någon blomma. Vad finns i blomväg nu... Det fick bli ett skott från doktor Westerlunds blomma- lite grönt kan vara väldigt fint det med.
Har tidigare sytt en kudde där jag pressat på ett gammalt foto på en bekant till min gammelmormor- den kudden fick nu en ny plats.
Hörnet med det lilla pelarbordet har jag visat förut men det få vara med idag också. Jag tycker så mycket om det bordet, man kan göra så mycket med det. Var snäll och titta inte alltför noga på orkidén, den har precis blommat över...
Nu är det dags att ta sig upp på stan, Örebro får ju fint besök av kungen idag. Så varför inte avsluta med en bild på min egendekorerade kruka med en krona på?
Må så gott!!

söndag 15 augusti 2010

Bullkalas

I helgen har det bakats bullar här hemma. Vi skulle bjuda på fika och visst är det något speciellt med hembakta bullar! Det blev en riktigt trevlig eftermiddag med både fika och god matpaj. Vädret var med oss också så vi kunde faktiskt sitta ute i trädgården, härligt.


Eftersom vi tidigare var och hämtade schäslongen som kära syster inte längre ville ha hemma hos sig, så var det bara att försöka klämma in den i vardagsrummet. Insåg då att vår gamla soffa är lite för stor- måste byta ut den... Men jag kan försäkra att schäslongen är mycket omtyckt redan nu, kanske inte bara av oss människor- Chili gillar att ta sin dagliga tupplur där:

Sigrid fick nöja sig med soffan:
Snart kan jag nog visa upp hela vardagsrummet- det börjar ta form nu.


Må så gott!

torsdag 12 augusti 2010

Sensommarens blommor

Det har varit en underbar dag idag, kanske lite kvalmigt men det har varit sommarväder ändå! Bäst att passa på att hänga tvätten på tork då, det luktar ju så himmelskt gott när man tar in välvädrade kläder. Schäslongen som jag "ärvt" av kära syster hade tyg som gick och tvätta så det var ju perfekt att göra en sån här dag. Ja, det har verkligen känts bra idag!
Blommorna i trädgården känns som de blommar på sista versen nu men det finns några tappra små blommor kvar. Just denna vet jag inte vad den heter men den vill inte ge upp, jag har försökt gräva bort dem tidigare men de kommer tillbaka och eftersom de är så söta kan jag nog inte fortsätta bekämpa dem- de får nog stå kvar.


En liten tobaksblomma har slagit rot från ett frö från föregående år, det är ganska charmigt när trädgården hittar på lite själv, tycker jag.
På framsidan fick jag däremot hjälpa trädgården lite på traven. Den vackra rosa pelargonen som stått så vackert har efter allt regn gett upp så jag fick ordna en ny växt. Kryssantemum är bra så här års, och ja, den pryder sin plats på vårt vackra sirliga bord. (ska någon gång hinna ordna så att stolarna blir hela och kommer på plats- helst innan sommaren är slut...)
Nu är ju Winnerbäck ute på turné- lite sugen att köpa biljett är jag allt! Får se hur det blir.
Må så gott!

söndag 8 augusti 2010

Möbler klara

Äntligen har jag lyckts bli klar med några möbler som stått och samlat damm. Från början var det nog tänkt att jag skulle ha dem hemma men allt eftersom tiden gått har jag nu inte plats för dem längre...
Men de är ändå klara!
Antikmarknad i går (tack för en trevlig dag kära syster!) och Nora med den härliga diversehandeln med loftet där idag. Det är så kul att gå och rota bland gamla saker- det finns verkligen alltid något man fastnar för.
Må så gott!

torsdag 5 augusti 2010

Det blev marint tema

Ja, då är vi nästan klara med uterummet. Det blev marint tema där. Inte så tokigt med tanke på att man alltid längtar till vatten...
Vi har lite målning av väggar och tak kvar men nu går det att visa upp resultatet ändå.
Bord och stolar fick sig en omgång med den vita målarpenseln. Det behövs lite ljus även i vårat uterum... Vi planerar för andra dynor men så länge får filtarna duga.
Jag ville skriva något på varje sittplats, vi hade många förslag men det blev tillsist de olika vindstyrkorna; Orkan, Storm, Kuling, Bris- fyra sittplatser har vi runt bordet men det fanns fem vindstyrkor- vi saknade Stiltje!
Vad kunde då vara bättre än att vilstolen också fick flytta in?- Där fick Stiltje råda!

De finns i en mängd utförande men just denna passade som handen i handsken i vårat lilla rum:

Sen vill man ju förvara diverse, både glas och porslin men även lite prydnadssaker:
Nu ska vi njuta av rummet den tid som är kvar av sommaren! Det dröjer nog inte länge förrän jag vill förändra något så det är lika bra att njuta så länge.
Må så gott alla!