tisdag 30 november 2010

Julbord

Detta år bestämde vi oss för att prova Karlslunds herrgårds julbord. Det kan snart kallas en tradition att vi äter julbord tillsammans. Jag tycker verkligen att det är jättemysigt.


 Härlig miljö, mycket och god mat. Det var ingredienser som gjorde vår kväll till en härlig kväll. Vi kom till kl. 19 och åkte därifrån strax efter 21. Det måste väl vara tecken på att vi hade trevligt.
En del inspirerande miljöer fanns också. Tack för en trevlig kväll!
Må så gott!

måndag 29 november 2010

Julstämning?

Jaha, då har första advent varit. Här i huset försöker jag få till någon form av julstämning trots högar av kartonger och många saker nedpackade. Just nu är det tre dagar tills vi får nyckeln till nya huset. Det är en underdrift att jag längtar! Hemmet liknar just nu mer en lagerlokal än ett hem. Men det kommer ju bli bättre.
 Hittade ett par helt underbara skridskor i affären Pk-design. Dessa bidrar till, kanske inte julstämning men iallafall vinterstämning i huset. De får nu hänga framme tills flyttlasset går.
Har även införskaffat nya ljusstakar till nya huset men de får förgylla köket här hemma sålänge.
Den kommer att passa utmärkt i nya huset!
Må så gott!

söndag 21 november 2010

Julmarknad i Täby

Fortfarande snö på marken utanför huset i morse. Det är väl bara väntat förstås. Lite julkänsla kanske infinner sig snart. Det är lite svårt att få den riktiga känslan när hemmet nu till stora delar är nedpackade i kartonger. Julgardiner är sydda till nya huset men kan ju inte användas ännu...

En liten söt julmarknad anordnas i Täby. Detta har de gjort i ett par år. Kära syster var med tillsammans med sin vän som utställare. De har alltid så mycket och fina saker till försäljning. Jag var med de två första gångerna som utställare men i år valde jag att medverka endast som besökare.
Det var några utställare på plats i år också. Jag hittade ett underbart tyg med noter på. Se deras utbud på www.mossbyquiltshop.se.  Det kliar redan i fingrarna för att få göra något fint av det!
Det är klart att släkten sluter upp, det är ju en chans att träffas. Ja, vi passade på att ta en fika också innan vi begav oss av hemåt igen.
 Må så gott!

söndag 14 november 2010

Leva & Bomässan

Leva & Bomässan har gått av stapeln i Örebro och det är klart att man var lite nyfiken på den. Mannen och jag bestämde oss för att gå dit och se vad som erbjöds. En hel del intressanta utställare var där, vi kikade på kakelugnar, vattenrening och en hel del annat. Hittade lite söta dekorationer så jag ska försöka göra mig en egen liten julkrans till dörren, får väl se om jag kommer så långt... Blev också inspirerad av en föreläsning om inredning. Man behöver alltid fylla på på den fronten.

Här hemma börjar flyttkartongerna så sakterliga fyllas på och huset blir tömt på sina saker... Tre veckor kvar!

Må så gott!

tisdag 9 november 2010

Nu kommer snön!

Snön yr utanför fönstret. Det är rätt skönt att få vara inomhus en sån här dag. Det får bli en liten promenad idag. Inne får man tända lite ljus och mysa med en god bok eller varför inte lite handarbete. Just nu har jag virkningen framme. Det är tänkt att det ska bli tallriksunderlägg till nya uterummet, får väl se om jag orkar att göra fyra stycken...
Allhelgonahelgen var lugn och stilla. Vi hann städa klart det sista i trädgården också, det känns riktigt skönt att det är klart där. Alla blomkrukor är inne och hammocken är nedplockad. Med andra ord; allt är i sin ordning.
Packningen av alla saker här i huset fortsätter så sakteliga. Hoppas verkligen vi hinner klart i tid!
Må så gott!

söndag 7 november 2010

Nya tag

Nu har det stått stilla här på bloggen ett tag. Det är dags att ta nya tag.
Jag var in i butiken LL-design, de hade mycket underbara saker att kika på! Jag vandrade omkring och nästan ramlade över denna vackra väggprydnaden:
Tänk vad mycket man kan pynta denna med!
Jag hittade även vackra tyger och köpte lite tyg som jag tänkte sy gardiner av. Återkommer med dessa när de är klara. (Det kommer ju en jul emellan så det blir nog julgardiner först)




Ett underbart gammalt kort jag hittade i en gammal koffert. Alltid tjusiga när kameran kom fram.
Jag har nu börjat rota lite i alla gömmor eftersom flytten närmar sig. Vi har börjat nedräkningen, mindre än en månad kvar...