tisdag 29 mars 2011

Sängborden och mer

Nu är de då äntligen klara; mina sängbord. Jag fyndade dem på Myrorna för några veckor sen. Har varit på span efter sängbord till vårt nya sovrum men egentligen vill jag ha något nättare små bord. Dessa köpte jag mest för att vi skulle ha något alls... Jag blev nästan överraskad själv när de fick lite vit färg på sig! Jag har aldrig varit så förtjust i att måla figurer på fri hand, men detta funkade ganska bra ändå, tycker jag.
Det är ju klart att man gärna vill ha lite fint på sängborden också. Därför tog jag mig en runda, och hittade det jag sökte på Nice. Jag känner mig riktigt nöjd!
Den bedårande söta ljushållaren med ett hjärta som handtag, kan man annat än att bli förtjust?
En kupa av hönsnät...
Bokstäverna hittade jag på Panduro. Det var ju smidigt- bara att slänga på lite färg på dem också när jag ändå var i farten.
Då kan jag stryka lite på min lista, det är ju alltid kul.

Nu börjar ju också skorstenen bli klar och det kanske närmar sig att vi kan kakla vår kakelugnspanna... Ja, det finns alltid något att längta till.
Ett nytt projekt kommer jag sätta fart med nu, jag har köpt material till en hatthylla. Har ritat upp själva designen. Får visa mer när det är färdigt!

Må så gott!

söndag 27 mars 2011

Helg med solsken

Det är så underbart! Solen har visat sig och nu kan man äntligen börja kika runt lite i trädgården. Det är verkligen spännande, eftersom det är vårt första år i detta hus. Vi har ju alltså inte någon direkt aning om vad som gömmer sig i rabatterna runt huset.
Den gamla gran-kransen hade gjort sitt nu, tyckte jag så den tog jag ner nu i helgen. Passade på att sätta mig på trappan med en kopp kaffe och lite björkris och en sekatör. Av denna härliga stund i solen blev det en lite mer påskinspirerad krans att hänga på dörren.

Jag väntar en stund med att pynta resterande lite, vill njuta av själva våren först.
Hoppas alla hunnit njuta lite av denna underbara vårsol, i alla fall lite!
Lite nöjd känner jag mig också; jag kan nu bocka av en del på min "att-göra-lista", bilder på resultaten kommer inom kort, tänkte jag.

Må så gott!

söndag 20 mars 2011

Äntligen sol!

Ja, det har verkligen varit en underbar helg med sol hela dagarna! Jag har verkligen njutit. Uterummet har blivit väl utnyttjat, eftersom den ligger i söderläge och solen finns där hela dagen.

Både fredag, lördag och söndag har vi haft besök av nära och kära.Tack Ankie för den fina blomman!

Till veckan blir nog mina sängbord klara som jag hittade på Myrorna för några dagar sen. De var mörkt laserade men jag har nu förvandlat dem till... ja, helt rätt; vita! Bilder kommer så snart de är helt klara.

Lista över "att-göra-saker" just nu:

  • Måla klart sängborden
  • Måla klart sekretären
  • Få ordning på alla papper
  • Sy klart överkastet
  • Rensa i salen
Må så gott!

lördag 19 mars 2011

Kakelugn på gång...

Det är verkligen så spännande! Nu i veckan var två hjältar från Skorstenslagar´n här hos oss. De skulle se om det gick att ta upp någon kanal i skorstenen, en kanal som vi ska använda för att koppla in kakelugnspannan... Jag blev överlycklig när de sa att de hittat en kanal som går att använda! När detta väl var konstaterat kopplade de in in apparat som skulle ånga fram en ny, hel kanal.

Detta är nu gjort och vi har därmed ett stort hål i murväggen. Men det kommer bli bra inom kort hoppas jag.
Ja, så nu väntar jag bara på ny vecka, då blir det nya tag.

Solen har lyst hela dagen, det är så härligt måste jag ändå säga. Hoppas nu våren äntligen är på gång. Visst skulle jag gärna elda i kakelugnen nu när den äntligen verkar komma på plats men ändå- våren är verkligen välkommen!

Må så gott!

onsdag 16 mars 2011

Köpmandisken

I går kom då kakelugnen och hela det paketet hem. Det var tunga grejer och de står nu och väntar på att bli inkopplade. Spännande. Hoppas alla ryggar som var med och hjälpte till att bära in sakerna mår bra idag.

Det är ju ett underbart väder idag med solen som skiner- härligt. Vill gärna visa lite bilder på köpmandisken som jag målat om för ett tag sen. Som vanligt måste jag ju säga: Tänk vad lite vit färg kan göra!!
Tidigare var den lite mörk, vi har ju haft den i några år...
Jag var ganska nöjd med den som den var, och det har behövts stötts och blötts många gånger innan jag bestämde mig för att måla om den. Nu är den som sagt vit och jag känner mig riktigt nöjd.

Må så gott!

måndag 14 mars 2011

Ännu en måndag

Lite grått var det i luften på morgonen men det har nu klarnat upp och solen visar sig- det är alltid lika härligt.
Vi har nu äntligen fått stegen monterad på huset. Det innebär att det nu kan komma folk och kika på skorstenen; en nödvändighet för att kunna koppla in kakelugnen som är beställd. Ja, det verkar som vi faktiskt lyckas få till detta med annan uppvärmningskälla snart. Vintern är snart slut men det kommer ju en ny om ett knappt år...
Vi har beställt en kakelugnspanna; ska bli väldigt intressant att se hur det fungerar!
Bild: www.kakelugnspannan.com        


Min fot, som jag bröt för några veckor sedan håller på att rehabilitera sig. Gipset är nu borta men inte värken ännu...

Må så gott!

torsdag 10 mars 2011

Födelsedag igen!

Då var det nästa kära dotters tur att fylla år. Som oftast kom alla kära släktingar hem till oss med diverse godsaker att fika med.  H. fick även lite presenter:
Kära syster visade att hon är riktigt pysslig med denna fina present:
Tårtan blev även den fin, dekorerad så ordentligt och minutiöst!
Även denna födelsedag blev så lyckad!
Grattis älskade dotter!

Må så gott!

lördag 5 mars 2011

Nu har jag gjort en tavla ;)

Jo, det är sant. Nu har jag gjort en tavla! Jag blev ganska nöjd, om jag får säga det själv.

Jag har alltid velat kunna måla en egen tavla men sanningen är den att det inte blir så mycket att hänga på väggen av det som jag försökt med. Därför känner jag mig så stolt över denna tavla- jag vågar faktisk hänga upp den hemma!

Nu har jag också lyckats hitta tyget som jag köpte innan jul för att sy gardiner av. De fanns där i en flyttlåda. När jag hittade tyget satte jag mig direkt och sydde gardiner (det är ju inget kul att ha julgardiner kvar i mars...)

Det blev till och med tyg kvar så jag kunde sy även till "matplatsen".
Må så gott!

tisdag 1 mars 2011

Handdukshängaren

Nytt hus- nya utmaningar.
I vårt hus var badrummet mycket fint. Det var panel på väggarna och det fanns badkar. I ärlighetens namn ska jag väl säga att jag vill måla om och kanske vill jag ha ett badkar i lite äldre stil men jag är i det stora hela ganska nöjd med badrummet. Man får ju, som bekant, ta en sak i taget. Just nu är det ju "gästrummet" som har prio 1. När vi var på Bauhaus för lite sen hittade jag smidda spikar (eller; det skulle se ut som det) så fick jag en idé:

Jag tycker att det blev ganska läckert med denna handdukshängare.
Må så gott!