onsdag 27 april 2011

Korgstol; äntligen!

Hoppas alla haft en härlig påsk! Här har det varit underbart med sol nästan alla dagar. Mer kan man inte begära. Vi har lyckats få på taket på vårat uterum och solpanelerna står på plats. Det är verkligen något att glädjas över.

Nu har jag äntligen fått tag i en korgstol! Jag har letat efter en sådan sedan januari, så nu tycker jag att jag har letat klart. Denna fick jag tag på via Blocket. Nu är det bara lite vit färg och en ny dyna, sen är den precis som jag vill ha den.
Fortsättning följer...

Må så gott!

lördag 23 april 2011

Glad Påsk!

Jag vill önska alla vänner och bekanta en riktigt Glad Påsk!
För egen del hinner jag med lite påskmat hos kära svärmor. Förhoppningsvis hinner jag också träffa kära mamma en liten stund denna påsk. Det är ju det som är så härligt med lite ledigt, man hinner träffa släkt och vänner! Hoppas ni alla får en härlig helg.
Må så gott!

fredag 22 april 2011

Londonresan och våra solpaneler

Ja, då var vi hemma igen efter en ganska kort och intensiv Londonresa
Tänk att det var så mycket mer sommar där än vad vi har här hemma i mellansverige. Syrénerna blommade och det var riktigt sommarvarmt. Jag blev tvungen att köpa mig en topp för min packning var mer anpassad till lite svalare väder. Tur då att vi hittade Primark, där de hade så fantastiskt billiga kläder... Vi hann också en tur med Londoneye. Känns som obligatoriskt när man ändå är i London. 

Nästa obligatoriska aktivitet vid en Londonresa; musical. Denna gång blev det "Love never dies"- uppföljaren till "Fantomen på operan". Den är verkligen något att rekommendera, tycker jag.
 Väl hemma igen har vi äntligen fått klart solpanelerna; tror jag. Vi har grejat med dem i flera dagar nu och jag hoppas verkligen att de sitter som de ska nu! Vi börjar i alla fall lägga på plåten på taket så... det är bara att hoppas. Det känns som vi har en fantastisk tur när vi nu fixar med taket- solen skiner och inte en droppe regn. Det får man vara tacksam för!
En riktigt fin lunch hade kära C. ordnat till också. Man kan bli glad för mindre!
Må så gott!

måndag 18 april 2011

Gjutjärnskaminen

En härlig måndag med sol, ser det ut att bli. Kanske hinner man ut och fixa lite i trädgården idag, jag är ju ledig.
Nu är det inte längre tid för kaminer, det börjar ju bli vår och varmt. Men vi har nu äntligen fått vår kamin installerad i vår sal. Vi har längtat ända sedan vi flyttade in här i december, så det känns som en lång väntan. Därför ville jag ändå visa en bild på vår fina kamin. Det blev en med lite gammaldags utseende. Känner mig så nöjd så jag kunde inte låta bli att tända en brasa ändå.
Det som är kvar nu då är att försöka måla och göra fint i salen (just nu är väggen ingen skönhet direkt). Sen kan man njuta fullt ut.
Text som möter mig i trappan varje dag. Förra ägaren hade målat dit det och jag ändrade bara färg från rosa till lite grått.

Må så gott!

söndag 17 april 2011

Frisk doft i tvätten!

När det är dagar som den här, med sol och lite bris, bara måste man ju passa på att hänga tvätten på tork ute. Det blir ju en så underbar doft i kläderna efter att de hängt ute. Här i nya huset finns ingen torkvinda utan jag har spänt upp lite lina mellan två träd som så lägligt står på gräsmattan. Det ser lite romantiskt ut tycker jag så jag tror det får bli så jag torkar tvätten i fortsättningen.
Kära dottern hittade lite blommor på en bortglömd kulle på tomten, det är verkligen spännande att se vad som växer fram.
De blev fina på det lilla bordet inne.
Lite vitsippor och scilla. Viss är det väl vårigt!
Må så gott!

lördag 16 april 2011

Sekretären som färdig!

En alldeles underbar lördag ser det ut att bli. Nu är det dags att ordna med att få upp solfångarna på taket. Det blir mannens ansvar, jag är mest hantlangare. Under tiden blir det till att hjälpa dottern att flytta sina saker. Hon ska flytta hem igen en stund.  

Sekretären har nu blivit klar! Det var några dagar sen den blev färdig men bilderna kommer nu...
Jag hade länge funderingar om det verkligen var rätt att måla denna 50-60-tals sekretär i vitt. Tillslut bestämde jag mig för att det var rätt. Den hade börjat gå sönder i fanéren och var inte så fin längre.

Jag har verkligen fastnat för denna möbel. Den är liten och smidig. Tar "nästan ingen plats alls". Man fäller in skrivskivan och sen är den som en smal byrå; mycket praktiskt!
Nu känner jag att den faktiskt passar ganska bra in i inredningen rummet.
Rummet gjorde vi klart för någon månad sen så det är kul att kunna möblera upp det med fina möbler.
Jag fick byta knoppar och handtag eftersom de gamla hade ramlat bort på de små lådorna och jag ville ha handtag som var lika på stora och små lådor.

Må så gott!

torsdag 14 april 2011

Nu är den klar!

Nu är den äntligen klar, min loppisfyndade bänk. Jag har länge saknat en bänk att gömma skrivaren i. Skrivaren har stått på golvet och den har ju inte varit någon skönhet direkt... Jag hittade en låg bänk, en TV-bänk. Den passade alldeles utmärkt bredvid min fina sekretär.
Det var bara att sätta igång och måla, för självklart var den ju brun.
Ett litet skynke fick dölja själva skrivaren. Det var ju ganska praktiskt också med de två skåpen på sidorna, där kan ju diverse pärmar få plats. Det kommer alltså kännas mycket lugnare och renare vid sekretären nu.
Jag kunde inte låta bli att skriva lite i ena hörnet på bänken. Sapere aude: Våga vara klok.
Hela min fina skrivarhörna i ny skepnad. Nu kan jag känna mig ganska nöjd.
Må så gott!

tisdag 12 april 2011

En liten glädjetur i trädgården

Jag blir lika glad varje år när de första blommorna tittar fram på våren. Det verkar ske ganska sent här ute hos oss men man blir lika glad för det!
Tog mig en tur i trädgården idag:
Lite trädgårdskonst vi hittade på senaste shoppingrundan.
Några ensamma krokus i en rabatt.
Scilla i gräsmattan.
Krokus i gräsmattan.

Ha nu en helt underbar tisdag!
Jag kommer fortsätta med mina loppisfynd som ska målas och fixas med. Sen ska lite skräp köras bort, vårstädning helt enkelt.
Må så gott!

måndag 11 april 2011

Klockan

Klockor får man visst aldrig för många av! Nu har vi inhandlat en klocka att ha i hallen. Den passar in ganska bra tycker jag. Det är ju i hallen man far lite fram och tillbaka innan man lyckas ta sig genom ytterdörren och mot nya äventyr :) Självklart blev det en klocka med lite äldre utseende. Det bästa är att man kan se tiden från båda sidor.
Ett viktigt meddelande är annars detta, om man skulle glömma att finnas här och nu:
Hittade så härliga metallmallar med hela alfabetet. Jag ser framför mig allt roligt man skulle kunna göra med detta...Det är nästan bara fantasin som sätter stopp.

Inspirerad av texten tycker jag att detta ordspråk passar så bra:
"Glöm ej att leva min vän, 
dagen som gick kommer aldrig igen"

Må så gott!

söndag 10 april 2011

Nya projekt och trädgården

Detta har verkligen varit en härlig helg!

Idag har vi hunnit lite mer i trädgården. Lite krokus har vågat titta upp ur marken, i övrigt har vi inte så mycket liv i trädgården ännu. Vi har krattat löv i två dagar och nu är nog halva gräsmattan klar, det går sakta men säkert. Det ska ju vara avkoppling det där med trädgården, så vi krattar och grejar lite sen måste man ju sätta sig med en kopp kaffe och njuta.

Jag har äntligen lyckats få igång mitt projekt att bygga en hatthylla. Hur den ska se ut har jag vetat en längre tid, det har bara inte blivit av att göra den. I lördags satte jag igång och sågade och slipade och skruvade. Jag blev nästan klar. Det var bara en ska jag glömt- att mäta platsen där den planerades att hägas upp... Nåja, bättre sent än aldrig brukar jag resonera och mätte väggen i dag; den var 20 cm kortare än min hatthylla...

Det betyder mer jobb för käre mannen. Vi får helt enkelt bygga upp en vägg över den spaljé som finns i hallen. Kan därför inte visa några bilder ännu. Det blev så att säga lite mer runt detta med en hatthylla.

Vi har även hunnit iväg en tur till Tysslinge möbler, där fyndade jag bland annat en fin gammal koffert. Jag blir lika lycklig varje gång jag hittar något fint. Det fanns så mycket fint där.

Må så gott!

tisdag 5 april 2011

Tiden rusar iväg!

Enormt vad tiden går fort! Jag har många projekt på gång nu. Har ändå hunnit avsluta en del. Sekretären är nu klar men jag har inte fotat den ännu- det kommer. Hatthyllan är nästa projekt att starta. Nu är kakelugnen ansluten till murstocken, så nu när det blir lite varmare ute kanske vi kan börja elda i den; känns som en paradox...


Nu har det regnat en hel del och snart är all snö borta från gräsmattan. Underbart! Har ju dessvärre inte kunnat vara ute så mycket då...

Letar förtvivlat efter en korgstol som jag vill ha i vårt sovrum, det har visat sig vara svårt att få en modell som jag önskar.

söndag 3 april 2011

Vårstädning i trädgården

 Entrétrappan har fått sig lite påskpynt. Lite vita och gula fjädrar gör susen. Här ute ser det bara bra ut med det gula. Inne försöker jag däremot hålla lite mer lågmäld profil på färgerna- även i påsktider.
Jodå, nu har vi börjat röja lite i trädgården. Trots lite regn i luften var det härligt att komma ut i trädgården och kratta lite löv. Mina underbara tjejer hjälpte till med gott humör och entusiasm.
Nu hann vi inte med hela trädgården idag...Kaffe hör ju till när man jobbar så vi fikade en liten stund på trappan- det är SÅ mysigt! Medan vi fikade och fixade passade Molle på att skutta lite i sin utehage.
Må så gott!

lördag 2 april 2011

Trädgårdsdags och vårblommor

Så har det äntligen blivit dags att fixa lite i trädgården. Det var ju riktigt varmt och härligt ute idag, trots att solen lyste med sin frånvaro...
Efter en tur in till badhuset och lite simning tog jag sedan itu med trädgården en stund- så härligt! Äntligen börjar jag se vad som finns i rabatter och gräsmattor. Vi passade på att sopa bort allt grus vi sandat med under vintern, man kan ju bli glad av mindre.
En födelsedag har vi också hunnit fira idag. Grattis Ellen!
Det är ju också dags att handla hem tulpaner. Det blir ju lite fint inne också när man får in lite vårblommor.
När jag kom hem från jobbet i fredags hade kära dottern fixat lite påskris. Nu är hon ju lite konstnärlig och det var inte som ett ris jag tänkt mig...Men det blev ju fint!
Har nog aldrig tänkt mig att man kan använda syréngrenar och plastpärlor till ett påskris, men varför inte?...
Hoppas ni haft en lika härlig lördag som jag.
Må så gott!