torsdag 26 maj 2011

Middag och en färdig kakelugn

Kakelugnen är nu äntligen klar! Kaklet är ditsatt och fogen är fogad. Alla små detaljer är fastsatta och...Det är klart! Jag njuter verkligen när jag ser den :) Vi har ännu inte hunnit provelda den men det gör inte så mycket, tycker jag.
Från början var det bara ett kantigt stålskelett, såg inte så mycket ut för världen.
Men när vi väl började "klä på" den blev den fula ankungen en svan!
Denna kakelugn är så finurlig så den fungerar som en vanlig värmepanna som är kopplad till en ackumulatortank- vi kommer alltså få vårt varmvatten från denna vackra panna! Det känns ju bra att inte behöva springa ner i någon källare för att elda. Sista bilden är en länk till företaget som säljer ugnen.

Igår hade jag bjudit hem mina trevliga kollegor på middag. Det blev mycket trevligt! De hade med sig en liten blomma och en så söt trädgårdskratta med blommönster på. Nu måste jag ju ut i rabatterna och rensa när jag har en så fina kratta!
Tack snälla ni för en härlig kväll!

Må så gott!


söndag 22 maj 2011

Helgen som gått

Det har varit en helt underbar helg, sol och vackert väder. Jag har dessutom haft turen att ha mina båda tjejer med pojkvänner hemma. Grillat har vi hunnit göra och umgåtts och haft trevligt.
På lördagen passade vi på att fynda lite på loppis. Har bara tagit kort på ett av mina fynd- en liten medicinflaska. Den var så charmig, så charmig! Se bara på etiketten, det finns till och med en liten innehållsförteckning för den som kan läsa apotekarens handstil :)
 Söndagen har gått åt till både det ena och det andra. Vi fyndade lite tyger så H. skulle sy sig en klänning, vi hann klippa till mönster och tyget. Spännande! Sedan har vi lyckats rensa hela jordgubbslandet- nu syns det att vi har jordgubbar, vilken lycka.
Jag tjatar en hel del om vår kakelugn och nu ska jag göra det igen: nu har jag fogat den klart, nu är bilderna nära till hands.
Hoppas ni alla haft en härlig helg. Nu är det bara att ta tag i kommande vecka med nya och glada krafter!
Må så gott!

torsdag 19 maj 2011

Nytt från trädgården

En hel del blommor tittar upp här i trädgården. Det är lika roligt varje gång. Nu har jag också köpt hem lite blommor att dekorera krukan på yttertrappan med. Tänk vilken tillfredsställelse det är att få göra fint i trädgården.
Nu har det tack och lov regnat lite också, det underlättar ju lite för växterna. (Det syns också att andra växter- tex. maskrosor trivs riktigt bra!)
Det fina romantiska lilla rummet i trädgården!
En liten ensam tuvsippa blommar så tappert! Jag har letat efter en mosippa att plantera i trädgården men har ännu inte funnit någon.
I en lövhög inne i skogen hittade jag en planta löjtnanshjärta, en blomma jag bara älskar. Hur den hamnat där kan jag bara fantisera om men jag tog och planterade den i trädgården istället- det är ju en blomma man vill njuta av!
Det fina bordet har fått en plats i den romantiska delen av trädgården. Bordet saknar fortfarande stolar men jag hoppas att jag blir klar med dem snart.
Sist men inte minst: Lite knoppar på ett träd som jag inte vet riktigt vad det är ännu. Det lovar något fint inom kort!
Ha nu en underbar torsdag! Det tänker jag ha.
Må så gott!

söndag 15 maj 2011

Något har hänt...

Något har hänt här med min blogg- mitt senaste inlägg försvann... Har läst att det varit något strul så jag har väntat på att det skulle komma tillbaka men det verkar det inte göra.
Som jag skrev i det bortkomna inlägget fortsätter jag med kakelugnen, den är nog snart klar!
Ville visa var jag gjort av en del av mina fina loppisfynd:
Den fina ljusstaken blev jag hel-förtjust i när jag såg den och den gör sig verkligen bra på det här lilla bordet. Kannan har fått tjänstgöra som blomvas men funkar ju även utan blommor.
Jag är verkligen svag för stenar med ord och budskap på. Det finns några såna hemma hos oss...
I helgen har jag hunnit följa med min syster och tittat på när hennes dotter tävlade gymnastik- det var riktigt roligt, det är ju inte så ofta man tittar på sånt.
Må så gott!

onsdag 11 maj 2011

Kökslampan igen

Först vill jag tacka för alla söta kommentarer jag fått här på bloggen. Det är alltid så roligt att höra att någon annan tycker om det man visar upp. Sen till mitt glädjeämne just nu:
Nu har jag äntligen köpt en ny kökslampa. Jag skrev om det i ett tidigare inlägg, och nu finns den äntligen hemma. Det blev tillslut den lampa jag helst ville ha, den som jag hittat i butiken Stilmagasinet. Ja, jag tycker verkligen att den pryder sin plats nu.
Kakelugnen håller så sakterliga på att växa fram- ja, alltså; kaklet kommer på rad för rad. Det är inte det lättaste att sätta dit kaklet så det blir rakt och fint...Får väl se hur slutresultatet blir, om jag vågar visa upp det här.
Må så gott!

söndag 8 maj 2011

Loppisfynd

Titt som tätt är jag inne i andrahandsbutiker. Det är inte alla gånger som jag hittar något som jag köper men det händer nog oftast att det finns något fint. Kära dottern ville följa med senaste gången. Vi hittade lite av varje. Tänk att det är så kul att fynda.
Först var jag inne i butiken LL-design. Den har blivit något av en favoritbutik. Hittade detta fina hjärta där:
Sen tog vi oss till Myrorna, också det en favorit bland affärer.
Muggarna bara kunde jag inte motstå. Och den lilla ljusstaken är ju hur användbar som helst...Det lilla vinglaset fick bli en ljuslykta.
Solen har skinit hela dagen och vi har passat på att fira käre mannen i huset. Tänk att sitta ute och fika när fåglarna kvittrar, ingen tokig känsla. I morgon är det dags att ta nya tag på jobbet igen, men efter denna helg känner jag mig ganska utvilad ändå. Hoppas ni alla får en fin vecka nu.
Må så gott!


onsdag 4 maj 2011

Glasbollar och blommor

Eftersom det inte varit så fint väder nu ett par dagar så passade jag på att Städa lite i mina skåp i helgen som gick. Det är alltid spännande och se vad man hittar, jag lyckas väldigt ofta köpa hem saker som jag inte ska använda just för tillfället- saker som är roliga att ha, som man bara måste ha...Jag hittade sådana saker nu i mitt skåp.
Fina små glasbollar. När man lägger dem i vatten ser de nästan ut som lite vattenbubblor. Det blev riktigt vackert med lite blommor vid sidan av, lite mer levande på något sätt. Dessa bollar köpte jag på en affär som tyvärr nu är nedlagd.

Kära dottern plockade in lite blommande kvistar- ser ut som körsbär men det får vi väl se till sommaren vad det är för ett träd. Det blev väldigt somrigt på hennes rum med denna kvist.
Må så gott!

tisdag 3 maj 2011

Voilá!

Det har visst blivt vinter igen. Snön låg som ett tunt täcke på marken igår morse. Hoppas det var sista dagen med snö. Jag har ju satt ner lökar och blommor i rabatterna, är lite rädd att de kommer frysa nu. Skrev i ett tidigare inlägg om blommor som kommit upp i rabatterna här. Det var en blomma jag inte mindes namnet på- vill bara berätta att det var en kungsängslilja, vilket säkert de flesta redan visste.
Nu är korgstolen klar! Den är nu rätt färg och dynan har fått lite fluff så den ser lite mysigare ut.
Må så gott!

söndag 1 maj 2011

Blommor på G

Har tagit mig en liten runda i trädgården igen. Det är spännande med alla växter som tittar upp. Har just nu tappat bort namnet på denna fina blomma, men visar ändå bilden.
Jag har hittat min lilla fågelfamilj, de har fått ett bo under en björk i trädgården. Hoppas de kommer trivas där.
Tomaterna som jag sådde för ett litet tag sen har tagit sig och blivit riktigt stora. Det var dags för omplantering. Tyvärr hade jag inga riktiga krukor, vad göra då? Jag tog lite tidningspapper och gjorde egna krukor, lite sneda och vinda men sen är det ju bara att stoppa allt i jorden när det blivit tillräckligt varmt ute. Smart tyckte jag...
Hoppas alla haft en härlig Valborg med trevligt firande. En liten bild från Valborgsfirandet jag var till. I år var vi till Kumla, där har de sin eld på en flotte i sjön. Elden skjuter de ut med pilbåge. Ett fint firande.
Må så gott!