söndag 24 juli 2011

Loppisfundering

Tänk vad jag är glad att jag hittat just denna stil på inredning.
Som liten gillade jag det gamla, blev många gånger arg på mina föräldrar för att de tapetserade över de gamla, fina tapeterna med nya moderna. Har nog alltid velat behålla det som varit- inte hur som helst men det som är "tillräckligt gammalt".
Hittade ett gammalt ok och fina snidade gamla träskopor. Dessa fick aldrig komma in i huset när jag var liten...
Nu kan jag spara på många av de gamla fina bruksföremålen jag hittar- numer blir det på loppis jag fyndar dem men ändå.
Tidigare har de romantiska och söta gamla sakerna inte riktigt passat hemma- men nu har jag fullt spelrum :)
Jag sänder även en tanke till alla offer till dådet i Norge. Inga ord kan trösta, det är för hemskt för att kunna ta in.
Ha nu en underbar söndag
Må gott!

torsdag 21 juli 2011

Trädgårdsstol

Jag har hållit på länge, men nu är en klar...
För några år sedan erbjöd svärmor oss ett par gamla stolar, de blev stående och jag har gjort lite försök att få dem i ordning men det har dröjt ut på tiden.
 De är gjorda av en vän till svärfar, han hette Stefan, mer vet jag inte. Men det behövs inte, de är hur som helst vackra, enligt mig.
Den har fått en ny sits i trä, tidigare hade de rött plastöverdrag...
Stolarna blev mer intressanta när vi sedan hittade ett snirkligt, vackert bord. Stolarna passade så väldigt fint tillsammans med bordet!
Det var nästan som en tanke att de skulle höra ihop. 
Nu har vi vår lilla romantiska fikaplats i trädgården. Ser det inte fint ut?!
Ska försöka få iordning kompisen också...
Regn hade de lovat idag men här har det varit riktigt fint väder. Solen lyser emellanåt, det är riktigt härligt.
Så här på sommaren har jag lite svårt att uppdatera så ofta- det är ju så mycket man vill göra både ute och .inne, men jag försöker ändå göra några inlägg i veckan.
Må så gott!

söndag 17 juli 2011

Lite fynd

Ett nytt litet fynd har letat sig hem till oss. Nya kuddfodral från LL design. Så underbart fina, tycker jag.
Får se var de hamnar. En är nästan given i vårt nya, fina uterum.

Helgen har varit riktigt härlig. Fullt med nära och kära omkring sig och nu på söndagen visade sig solen också, det är till att ha tur. Vi tog bilen direkt till en närbelägen sjö.
 Bilderna är tagna från ett tidigare besök vid sjön, då var det regn och ingen hade lust att bada.
Annars har jag hunnit med lite av varje. Äppelträden har fått sig lite beskärning, bara det känns som en bedrift.
Må så gott!

lördag 16 juli 2011

Lite nytt på sidan

Jag har nu försökt ändra lite på sidan här. Den gamla headern var sen i julas och jag tyckte nog inte att den passade så bra längre...
Hoppas på en fin dag idag!

fredag 15 juli 2011

Vårt uterum

Det har regnat och varit ganska grått väder här idag. Ganska ok när man ska jobba, tycker jag. Hoppas ändå att solen kommer åter, för alla som firar semester just nu. Det är ju oftast sol och värme man önskar sig då.
Själv har jag två veckor kvar innan semestern infinner sig.
Då har vi så äntligen vårt uterum helt klart!
Jag hittade ett så fint bord men jag missade att kolla höjden på det. Nu är stolarna något för låga, man känner sig lite som ett barn som inte riktigt når upp till bordet...Får väl se vilket vi väljer att byta ut; stolarna eller bordet!
Hemma hos svärmor hittade vi en ljuskrona. Den låg i hennes uteskjul och bara väntade på mig. Svärmor skrattade när hon insåg att jag varken tänkte skrapa eller måla den. Hon tyckte att jag var konstig som skulle ha en rostig krona i mitt hem. Vi har nog lite olika smak, tror jag.
Den är verkligen så perfekt rostig. Måste bara hitta ljus som passar också.
Vitrinskåpet har hittat sin plats. Det gör sig så fint mot träpanelen. Har försökt att hålla innehållet blått, det förstärker ju den marina känslan.
I vårt gamla uterum hade vi ett fiskenät på väggen, det passade ju även här. Tyvärr har vi inte så många väggar att dekorera men det viktigast fick ändå plats. Det jag saknar är kanske en liten hylla...
Jag har även lyckats få till texten som jag ville ha:
Det är inte helt lätt att skriva på panel, eftersom det inte är en slät yta men jag blev ändå ganska nöjd. Fick måla över den endast en gång!
Annars är det ganska mycket glaspartier, så det är ljust och fint här inne. Vi kommer nog att spendera mycket tid här inne, tror jag. Det har redan avnjutits både en och annan frukost och middag här!
Nu återstår det att fundera lite på någon typ av gardin för att stänga ute solen vissa tider på dagen, rummet ligger nämligen i söderläge- det kan bli ganska soligt med andra ord.
Ha nu en underbar helg!
Må så gott!

torsdag 14 juli 2011

Arboga

Jag vill verkligen tacka för fina kommentarer här på bloggen, det värmer i hjärtat.
Uterummet är nästan klart. Vår lille jägare, Chili, hade natten till idag dragit in sin fångst i uterummet så vi blev tvungna att sanera där inne, därför blev det inga kort tagna där idag. Hmm... Det är verkligen det jag tycker minst om med de små liven, deras förkärlek till att dra hem det de fångar; jag vill helst inte se!
Nåja, det blir bilder i morgon istället.
Eftersom jag var ledig idag passade vi, kära dottern och hennes pojkvän och jag, på att åka till Arboga. Vi ville gärna se lite hur den stan såg ut. Det är ju en medeltida stad med sevärd stadskärna.
Kyrkan, som ligger mitt i stan, är väldigt vacker. Vi passade på att kika på den inuti också men där tog vi inga bilder. Så fina målningar.
 Arboga kyrka
Mitt sällskap
Jag älskar verkligen städer där man sparat de gamla husen och blandat detta med de nya husen. Det blir en så härlig atmosfär då.
Torget i Arboga.
När vi sett oss omkring ett tag slog vi oss ner i den fina parken som ligger i stan. Vi hade lite fika med oss. Det blev en riktigt härlig förmiddag för vår del.
Fin bäck i parken.
 Hoppas dagen varit fin för er alla!
Må så gott!

tisdag 5 juli 2011

jordgubbar

Tänk att vi har fått vår första egna skörd med jordgubbar. Nu har belöningen kommit för allt rensande i landet! Vi fick ihop en hel skål. Den ska avnjutas med vispgrädde på riktigt sommarvis.
 Nu börjar jag verkligen längta efter semester och lite ledigt, det är några veckor kvar ännu. 
Vi passade på att ta en liten tur med bilen i omgivningarna idag och hittade då en liten badstrand i närheten av vårt hus, det känns lite lyxigt. Ingen stor havsstrand men ändock en strand...
Nästa inlägg måste nästan handla om vårt färdiga, fina uterum.
Solen lyster fortfarande med sin frånvaro men jag hoppas alla ni som har semester har det bra ändå.
Må så gott!