söndag 30 oktober 2011

Rundtur bland våra dörrar

Jag har börjat fundera på dörrtrycken. I vårt hus finns det en uppsjö av olika trycken. Det är lite så att olika decennier finns representerade här.
Vi börjar rundvandringen i den stora samlingssalen som finns i huset. Där har dörrarna begåvats med en grön färg.
Vilket årtionde detta tillhör är jag inte säker på, men gissa kan man ju; min gissning hamnar på 50-talet.
I bostadsdelen är dörrarna bytta och det är nya trycken på dem.
Det här handtaget gillar jag.
Och visst gillar jag detta också. Det har jag själv valt, lite allmogeaktigt och ljust.
På övervåningen finns dessa trycken. Jag tror att de är från 70-talet. Här har man också lämnat dörrarna omålade, vilket jag vill ändra på så snart som möjligt.
Finns det någon som vet mer om dessa handdtag får ni gärna berätta.
Min tanke är att byta ut alla trycken till likadana i hela huset. De jag valt har jag skrivit om i ett tidigare inlägg.
Må så gott!

söndag 23 oktober 2011

Filmen denna helg

Söndagen har  bjudit på underbart väder och jag har passat på att lasta in det sista av vår ved. Nu är det äntligen klart med det- så skönt!
Såg en film igår kväll som gick på TV 4 (tror jag) igår kväll. Det var en film som inte lämnade mig oberörd, och kanske inte så många andra heller kan jag tänka mig. Filmen hette Allt för min syster med bla. Cameron Diaz i en av huvudrollerna. Denna film var en riktig snyftarfilm men den hade även ett djup. Den lämnade mig med många funderingar och en känsla av att vilja ta reda på mer om vad som egentligen är tillåtet i den medicinska världen när det gäller donationer och annat.
(Bilden har jag lånat från sidan bio.nu)
Filmen fick mig att, om än mer, tänka på och vårda de relationer som är viktiga här i livet. Ibland behöver man liksom påminnas om allt bra man har omkring sig. Det blir på något sätt så självklart så man inte uppskattar det som man kanske borde.

Ha nu en underbar söndagkväll.
Må så gott!

lördag 22 oktober 2011

Vårt matrum

God kväll! Det har varit en ganska regnig och grå dag idag. Därför har jag passat på att måla och greja i pysselrummet. Tänkte nu ge er en liten inblick i vårt matrum. Vårat hus har en ganska öppen planlösning på nedre våningen, så det är som ett stort rum med små sidväggar som markerar var ett rum börjar och ett annat tar vid.
Här är fina kakelugnen och linneskåpet jag känner mig så stolt över. Min stora fundering är om vi ska måla golvet vitt eller inte här inne. Taket vill jag nog ha vitt ändå.
Något av det bästa i hela huset (om jag nu kan välja ut något) är denna äkta timmervägg, som förra ägaren har plockat fram! Den ger en genuin känsla åt rummet.
Sen måste jag ju lägga upp en bild på det fina olivträdet jag fick för några veckor sen. Det är så fint.
Ja, det var matrummet det.
Hoppas jag kan visa pysselrummet snart. Det går långsamt framåt ändå.
Ha en härlig lördaskväll.
Må så gott!

Nya dörrtrycken?

Så har då helgen redan börjat. Gårdagskvällen blev riktigt trevlig som avslutades med lite sällskapsspel- Alfapet. Jag gillar verkligen när man umgås "på riktigt" och inte framför TV:n.
I går, innan vi åkte hem, var vi till byggvaruhuset och skulle köpa lister. Dessa ska jag ha i pysselrummet för att försöka göra garderobsdörrarna där lite finare, får väl se hur det blir. Jag passade på att leta lite efter nya dörrtrycken. I vårt hus kryllar det av olika typer av dörrtrycken. Det sitter gamla kvar sedan 50-60-talet, de förra ägarna har satt dit (ett ganska fint) och jag har köpt hem något själv också. Vet liksom inte riktigt vad som passar. Men nu... Jag hittade de jag verkligen tror på!
Efter lite googlande så tycker jag att jag fått belägg för att dessa skulle passa in i detta hus, som ändå är från sent 1800-tal.  Rådfrågade kära syster också, det känns alltid bra.
Jag hoppas på det bästa och känner mig ändå ganska nöjd.

Ha en härlig helg!
Må så gott!

onsdag 19 oktober 2011

Återbrukets lov

Då har det redan blivit onsdag, med risk att låta som min gamla mormor men jag tycker verkligen att tiden bara springer iväg. Jag vet inte riktigt var den tar vägen.
Hur som helst, onsdag är ju min lediga dag just nu, så jag tar gärna tillfället i akt och åker och kikar lite på loppisar då. Jag är verkligen glad att det finns loppisar. Kanske är jag lite beroende av att gå och strosa mellan hyllor av gamla saker. Alltid dyker det upp något som jag gillar, det är inte många gånger jag går därifrån utan något i handen. 
Hittade en ny loppis, som kanske stänger nu under vintermånaderna. Tur att jag kikade in just nu då. Hittade en underbar ram i metall. Vet inte om jag ska måla den eller låta den vara som den är ännu. Jag har ju en liten samling med vitmålade ramar...
Hängaren kommer passa fint i badrummet, tror jag.
Ramen var så fint dekorerad.
I helgen svängde vi också förbi en pytteloppis i Hälsingland, och även där gjorde jag några fynd. Bland annat denna fina kockumsform.
Får nog stå kvar här i köket tror jag.
Vi börjar äntligen få klart i pysselrummet nu. Har ju inte haft något direkt pysselrum sedan vi flyttade till vårt nya hus och det har jag verkligen saknat. Rummet börjar nu ta form och jag lovar att lägga upp lite bilder på det när det är klart.

onsdag 12 oktober 2011

Onsdagsfundering

Onsdag, min lediga dag. I dag har jag unnat mig lite lyx, jag var till underbara Spa-huset och skötte om mina fötter lite grann. Det är verkligen inte varje dag de får lite omvårdnad. Underbart! Min arbetsgivare har satsat på friskvårdskuponger detta år, det är verkligen något bra, något att rekommendera. Så mycket enklare att använda sina friskvårdspengar på detta sätt! Funkar i alla fall superbra i en lite större stad med många som är anslutna.

Hittade för ett tag sen ett par gamla skridskor som jag bara var tvungen att köpa. De hade så charmiga böjar på skenan fram
De får nu hänga i hallen och påminna om att vinter är på gång.
I dag är det en underbar onsdag. Solen skiner och det är friskt och härligt ute.
Må så gott alla härliga!

onsdag 5 oktober 2011

En klocka i tiden

Vi köpte en ny klocka här om dagen. Var inne på butiken Nice i Marieberg. Och där var den; den var så perfekt för vår bokhylla.
När jag kom hem började jag inventera vårt klockbestånd. Jag insåg ganska direkt att tiden verkligen är viktig för oss, kanske ett ganska vanligt fenomen.
Vi hade redan flera klockor hemma.
I hallen hänger denna fina stationsklocka. Passar ju utmärkt i en hall där folk kommer och går.
I köket hänger denna romantiska klocka. Härlig att vila blicken på när man äter frukost.
"Matsalen" är utrustad med denna hemgjorda klocka.
Och i TV-rummet hamnade alltså denna fina klocka. Det är ju skönt att veta vad klockan är även på kvällen.
När jag började gå min klockjakt här hemma kom jag på att denna alltid finns på mitt nattduksbord när jag ska sova...
Det var nog de klockor jag fann hemma, förutom de digitala som finns lite varstans på ugnen och så vidare.
Denna onsdag verkar bjuda på underbart väder. Tänkte nog kika in på lite spännande bloggar innan jag ger mig ut i trädgården en liten sväng.
Må så gott!

lördag 1 oktober 2011

Svampskogen

Det blev en tur till svampskogen idag. Vädret var ju det bästa tänkbara så det var bara att passa på.
Hela skogen kryllar verkligen av svamp men man får vara vaksam- jag trampar gärna rakt på dem...
De liksom gömmer sig och är svåra att se från början. Har man sen sett en så finns de överallt.
Det var verkligen spöklikt vackert i skogen idag. Daggen fanns fortfarande kvar i spindelnäten och det är ju så tyst och stilla.
Vi fick ihop en ordentlig hink, kändes verkligen kul.
Fika är ju obligatoriskt när man går i skogen, så vi slog oss ner på en härlig liten bro över en liten bäck. Fantastiskt.
Mer behövs ju inte för att dagen ska bli lyckad.
Hoppas ni andra också haft en härlig dag.
Må så gott!