fredag 28 februari 2014

Ny lampa till köket





Väntar med spänning. Nu har jag beställt denna vackra lampa. Tänker mig att den kommer passa utmärkt vid ena köksfönstret här hemma.
Väntar alldeles jättemycket på att få den hit hem.
Bilden är lånad från By LinaP
Planen är att få gardinerna till köket färdiga nu till helgen, så jag syr och står i nu på kvällarna. Sen är det bara lampan som fattas :)
Må så gott


onsdag 26 februari 2014

God onsdag

Ibland händer det spännande saker, här i bygdegården. Har idag haft den äran att jaga getter som rymt från sin box. Tur nog var garaget stängt, så de kom inte så långt men de hade inte så förfärligt mycket lust att gå tillbaka in till sig. Hi,hi. Ja, tillslut är de nu äntligen på plats i sin box igen, så nu är det frid och fröjd.

Önskar er alla en fin onsdagkväll.
 Må så gott!

lördag 22 februari 2014

Datorkrångel och en hel del inspiration

Vissa saker vill man bara att de ska flyta på utan problem. Datorn är en sådan del av mitt liv. Tänk om den bara ville fungera, utan virus, trojanska hästar och allt vad det kan vara. För ett tag sen upptäckte jag att det kom upp ett litet fönster på min dator varje gång jag gick in här på min blogg. Den gav mig möjlighet att tjäna pengar...Självklart blir man ju misstänksam. Tyvärr gick det inte att bara "kryssa ner" den. Efter en tid fick jag be min käre make om hjälp. Tur att man har dator- och datakunnigt folk omkring sig.
Buddy host hette programmet och var, för mig, svårt att få bort, men maken lyckades. Hoppas nu att ni som varit inne här på min blogg inte fått samma problem hos er? Den är nu borttagen från min dator och kommer inte längre upp när jag använder min dator.
Efter de föregående dagarnas snöfall känns det ganska skönt med lite sol. Vårat kontor håller så sakta på att växa fram och jag verkligen längtar efter att få visa er lite bilder på hur det ser ut.
Må så gott!

söndag 9 februari 2014

Underbart vackra lakan

Söndag. Dagarna bara rullar förbi, tycker jag. Idag har det regnat hela dagen och det känns som man helst inte vill gå ut. En liten joggingrunda på morgonen blev det ändå. Resten av tiden har jag tillbringat inne.
Kontoret blir sakta men säkert med och mer ett kontor. Det är verkligen roligt att göra iordning.
Mitt senaste loppisfynd är ett otroligt vackert överlakan.
Det ska få bli en gardin- till kontoret hade jag tänkt när jag köpte det men jag insåg, när jag kom hem, att det nog inte kommer passa där. Det blir att omfördela lite. Få se vart jag nu kan ha min nya gardin när den är klar.
Jag älskar verkligen hantverket som lades ner på textilierna förr.
Tänk, vilken tid det tagit att göra dessa broderier, och så låg de bara i sängen- där inte ens gästerna fick gå in...
Nåja, nu får ju jag njuta av detta vackra linne istället.
Vill även visa en så fin tavla som jag nu har till försäljning i caféet.
Jag gillar verkligen den fina texten. (Länk till Stinas Gårdscafé)
Hoppas ni haft en underbar söndag!
Må så gott!

onsdag 5 februari 2014

Uppfräschat ska det bli

Det ska bli vårt kontor. Tänk, ett helt rum där vi kan husera med våra kontorsprylar. Datorer, papper, pärmar, skrivare, ja, ni vet ju vad grejer det finns som ryms under rubriken kontor...
Vi började med att riva ut det gamla linoleum-golvet. Istället la vi ett furugolv. Och vad kan vara mer underbart än ett linoljat furugolv? 
Här är vårt nya projekt:
Här är golvet alldeles nyss inlagt. De nya tapeterna har också nyss kommit på plats (vi har en förmåga att göra det mesta på samma gång)
Här syns också våra superfina (nya) element, som jag är så nöjd med.
Ja, det är ju lite jobb med att göra om ett rum. Här är det nyligen avlutade golvet. Borstat och fint. Jag valde ett golvlut med lite vit pigmentering i. Nu saknas lite olja.
Tänk, det är ett riktigt träninsgpass att gnugga in oljan i träbrädorna. Då slapp jag gymmet denna dag :) Det blir en sån sammetslen, härlig yta på golvet efter denna behandling. Och det bästa av allt; man får skura golvet med linoljesåpa! Tänk, vilken underbar doft som sprider sig i huset efter det.
Nu ligger de linoljemålade golvsocklarna på tork. Jag hoppas verkligen att jag hinner få dit dem innan helgen.
Må så gott!

söndag 2 februari 2014

Väskor

Snö, snö... Visst är det härligt med snö, men jösses, vad det är jobbigt att skotta!
Mellan varven hinner jag ändå sticka lite, min nya "måste-göra" grej.
Jag är väldigt förtjust i väskor, vill gärna ha en axelväska av något slag, så jag får med mig det viktigaste när jag ska gå iväg hemifrån. Det är så roligt att kunna variera sig och byta väska lite då och då. Eftersom jag vet så precis vilken typ av väska jag vill ha, och sällan hittar dem i affären, så får jag ibland lov att göra den själv.
Nu är väskan som jag skrev om förut klar.
Jag är riktigt glad åt den.
Så glad, faktiskt, att jag nu börjat med en ny. En rosa.
Denna väska fick ett rosa foder. Den finns nu till salu i gårdscaféet.
Men, eftersom jag inte kan sitta still utan något för händer, så har jag även lyckats färdigställa en annan liten väska.
Den är av lite enklare modell, med en liten ros i ena hörnet.
Vilken typ av väska tycker du bäst om? Det skulle vara spännande att veta vad just du tänker på när du väljer väska.
Må så gott!