lördag 7 mars 2015

Oj, sån skillnad det kan bli!

Vintern har gått och det blev inte så mycket mer gjort i trädgården under hösten. Vi har koncentrerat oss på lite projekt inomhus istället. Våra två toaletter har verkligen varit i behov av både renovering och uppfräschning.

Får jag lov att presentera: Lilla toan!
Följ med in och se skillnaden :)
Här fanns ett vägghängt handfat à là 1960-tal, om jag får gissa. Vi bytte ut det mot en lavoar- som vi hittade på en loppis. Med lite målarfärg och en såg blev den så som vi ville ha den.
 Ett runt handfat, som passar i stil och den fantastiskt fina blandaren Maya, från Nacka Byggnadsvård. Det blev en engreppsblandare- arbetsterapeuten i mig kom fram och sa sin mening. Toaletten ligger på bottenvåningen och det kan nog vara en god idé med lite anpassning just där det är lättillgängligt. Blandaren passar perfekt i stil med sitt vita grepp- ser lite ut som porslin.
 Jag känner mig väldigt nöjd med denna blandare.
Sedan tidigare har jag använt mig av hängande hjärtan för att kunna märka upp vems handduk som är vems. De fick följa med in i den nya toaletten.
Ganska praktiskt.
En kristallkrona har jag önskat mig länge. Här inne är det lagom högt i tak för att kunna montera en sådan.
Det ger verkligen ett speciellt ljus i rummet med en kristallkrona.
De fantastiskt fina tapeterna hittade vi på Rusta, så det behöver inte alltid kosta massor med pengar med renovering.
Vi försöker välja både dyrt och billigt, beroende på vad för saker det handlar om.
 
För att ge lite perspektiv åt denna renovering vill jag ändå visa en bild på hur det såg ut innan vi började. Färgen på väggarna är kvar sedan vi köpte huset. Det jag hela tiden gillat här inne är spegeln. Ser lite ut som ett fönster. Den fick dessvärre ge sig och ge plats åt en lite mindre spegel- som så här i efterhand- en spegel som passar mycket bättre in i stilen.
 Önskar er alla en härlig helg!
Må så gott!

Inga kommentarer: