fredag 30 december 2011

Året 2011

Jag har så mycket att vara glad över. Det  blir så tydligt när jag nu försöker summera året som gått. 2011 har varit ett minst sagt spännande år.
Vi började året med en otroligt kall och snörik vinter- i vårt älskade hus.
Det var väldigt fint men trots det vill man göra huset till sitt "eget". Började lite smått och ändra lite bland våra möbler. Större renoveringar fick vänta till våren.
När våren kom satte vi igång med projekt kakelugn. En hel del hantverkare blev det för att få detta iland. Men nu står den i vår "matsal" i all sin prakt till glädje för ögat men den ger ju även värme nu i kallare tider.
 Även den stora samlingssalen som finns i huset fick sig en kamin. Det underlättar när man vill använda detta utrymme, som annars är ouppvärmt. Där har vi för övrigt ett väntande projekt att få lite snyggt.

Vi har haft en riktigt spännande tid hela sommaren. Redan i våras började de små blommorna titta fram och vi fick snällt vänta och se vad som fanns där under mullen.
Trädgården har visat sig vara fantastiskt vacker!
Många vackra blickfång och stora rabatter. 
Valborg firades hos syster i Kumla. De har så häftig valborgsbrasa på vattnet...
Huset var ju utrustat med ett rätt stort uterum. Det som kändes lite fel var heltäckningsmattan där ute. Vi ordnade till så det blev vitmålat trägolv och så fick väggpanelerna även de lite vi färg.
 Sen har vi tillbringat mycket tid där.

Annars har vårt engagemang mest fokuserats på husets tak denna sommar. Byte av tegelpannor är inte något som låter sig göras så snabbt direkt. Tänk vad man får lära sig mycket! En bit hann vi detta år- vi får väl se hur nästa sommar blir.
Så mycket resande blev det inte denna sommar. Birka var nog det längsta vi tog oss, men det är alltid värt ett besök.
Sen- sist men inte minst: vårt köksgolv!
Hoppas att ni alla haft ett härligt år, precis som jag. Nu ser vi fram mot nya spännande äventyr!
Må så gott!

1 kommentar:

Viola sa...

Tack för ett trevligt bloggår, ser fram emot det nästa...önskar dig ett riktigt GOTT NYTT ÅR, kram